Opnieuw chaos op spoor rond Utrecht

Voor de tweede keer in korte tijd is het een chaos op het spoor rondom Utrecht. Nadat het treinverkeer op 22 januari rond Utrecht compleet stillag, is het maandag 2 februari opnieuw raak. Het treinverkeer is zeker tot het eind van de middag ontregeld door een grote sein- en wisselstoring rond Utrecht Centraal. Meerdere trajecten zijn erdoor getroffen. Reizigersvereniging Rover is woedend.

Rover vindt het onaanvaardbaar dat een technische storing zo’n ernstige impact kan hebben en eist dat de Raad van Commissarissen van ProRail ingrijpt bij het bedrijf. Als toezichthouder op de directie is het aan die raad om in te grijpen, vindt Rover. ‘Dit is geen incident meer, het is een structureel probleem’, stelt Rover-voorzitter Arriën Kruyt. ‘Het is nu hoog tijd om in te grijpen. Doormodderen is geen optie.’ Wellicht kan ProRail leren van de Duitse of Zwitserse spoorwegen: stations als Düsseldorf, Keulen en Zürich verwerken per uur evenveel (of nog meer) treinen als Utrecht, aldus Rover. Ook staatssecretaris Mansveld van Infrastructuur heeft zich ermee bemoeid en eist uitleg van NS en ProRail.

Lees ook:Storm van kritiek op wanbeleid ProRail
Lees ook:Treinverkeer Randstad een puinhoop
Lees ook:Busbedrijven bedolven onder schadeclaims
Lees ook:Weerzin busstakingen groeit: Rover naar rechter
Lees ook:Treinverkeer hele dag ontregeld

Geen reacties // Reageer

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.

De volgende HTML tags en attributen zijn toegestaan: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>