Vrijdag gladheid in avondspits

Vrijdagavond kan het door sneeuw opnieuw glad worden tijdens de avondspits, vooral in het oosten van het land. De Verkeers Informatie Dienst (VID) voorspelt een drukkere avondspits dan normaal op vrijdag. Vanuit het noordwesten trekt opnieuw winterse neerslag het land binnen. Vrijdagavond wordt vooral regen en natte sneeuw verwacht.

Vrijdagochtend had het verkeer ook last van winterse buien. Rond 09.00 uur stond er een file van zo’n 130 kilometer, tegen normaal zo’n 30 kilometer op een vrijdagochtend. In het noordoosten, oosten en zuiden van het land ligt de temperatuur net onder het vriespunt, waardoor eerder gevallen sneeuw blijft liggen. Het KNMI heeft code geel (gevaarlijk weer) afgegeven voor het hele land, met uitzondering van Zeeland.

Lees ook:Koning Winter bereikt Nederland
Lees ook:Donderdag pak sneeuw verwacht
Lees ook:Sneeuw in oosten van Nederland
Lees ook:Zondagavond tot en met ochtendspits maandag grote kans op gladheid
Lees ook:KNMI waarschuwt voor extreem weer

Geen reacties // Reageer

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.

De volgende HTML tags en attributen zijn toegestaan: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>