Zondag code geel: kans op sneeuw

Het KNMI heeft code geel afgegeven voor het hele land, met uitzondering van de drie kustprovincies. Zondagavond en -nacht is er kans op gladheid als gevolg van sneeuw of natte sneeuw. Zondag en maandag zijn er perioden met regen of (natte) sneeuw. Vooral vanavond kan er landinwaarts droge sneeuw vallen en kan er lokaal een sneeuwdek van een paar centimeter komen te liggen.

Het wordt dan toch een beetje winter in Nederland. Komende nacht valt met name in het oosten nog wat meer sneeuw. In het westen gaat het in de loop van de nacht opklaren en is er grote kans op gladheid door bevriezing van natte weggedeelten, of aanvriezende mist. De minimumtemperatuur ligt rond het vriespunt.

Lees ook:Sneeuw in oosten van Nederland
Lees ook:Spekgladde wegen in hele land door ijzel
Lees ook:Vrijdag vanaf middernacht in heel Nederland code oranje
Lees ook:Koning Winter bereikt Nederland
Lees ook:KNMI: code geel, zaterdag mogelijk glad

Geen reacties // Reageer

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.

De volgende HTML tags en attributen zijn toegestaan: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>