Problemen op de weg en het spoor door sneeuw en gladheid

Sneeuw en gladheid heeft in het midden en zuiden van Nederland voor veel overlast gezorgd. De sneeuw valt vooral in de zuidelijke helft van het land en trekt richting Duitsland, maar de lijn schuift naar het noorden op. Onder de lijn Arnhem-Utrecht-Den Haag heeft het verkeer veel last van de sneeuw. Het KNMI heeft code geel afgegeven  voor het hele land, met uitzondering van de drie noordelijke provincies: daar wordt amper sneeuw verwacht. Rijkswaterstaat en de ANWB raden mensen dringend aan om hun snelheid drastisch te verminderen. Vanochtend vroeg waren er verschillende ongelukken, onder meer met vrachtwagens.

Zie ook: Dak Albert Heijn Tilburg ingezakt door sneeuw

Op een aantal plekken zijn wegen afgezet, zoals op de A15 tussen Ridderkerk en Roozenburg richting Europoort, op de N59 tussen Zierikzee en Hellegatsplein en tussen Grevelingendam en Oude Tonge in beide richtingen. Rond Eindhoven zijn er veel problemen. Op de A2 Den Bosch-Eindhoven en rond Eindhoven zijn meerdere ongelukken gebeurd. NS en ProRail hadden uit voorzorg de helft van het aantal treinen van drukke trajecten te halen om meer ruimte op het spoor te hebben bij eventuele storingen. De maatregelen konden niet voorkomen dat er allerlei problemen zijn op het spoor, zo bleek vanochtend. Het treinverkeer ten zuiden van Utrecht lag grotendeels stil, maar komt aan het eind van de ochtend weer langzaam op gang.

Lees ook:Problemen op de weg door sneeuw en gladheid
Lees ook:Sneeuw veroorzaakt drukste spits ooit
Lees ook:Verraderlijk glad in het zuiden
Lees ook:Sneeuwval teistert Nederland
Lees ook:Sneeuwoverlast treft westen van Nederland

Geen reacties // Reageer

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.

De volgende HTML tags en attributen zijn toegestaan: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>