KNMI: code geel, zaterdag mogelijk glad

Het KNMI geeft code geel doen uitgaan voor het hele land, met uitzondering van de provincies Groningen, Friesland, Drenthe, Overijssel en Flevoland. Wie zaterdag de weg opgaat, moet rekening houden met gladheid, waarschuwt niet allen het KNMI, maar ook andere weerinstituten.

Zie ook: 15.000 voertuigen gestrand in sneeuw oosten Frankrijk

De gladheid komt in de nacht van vrijdag op zaterdag vanuit het zuidwesten, eerst vanwege natte sneeuw, later mogelijk gevolgd door droge sneeuw. Zaterdag – ‘derde kerstdag’ kan ons dus tóch nog een witte kerst bezorgen. Er staat veel wind, dat kan leiden tot sneeuwjachten.

Lees ook:Zondag code geel: kans op sneeuw
Lees ook:Sneeuw in oosten van Nederland
Lees ook:Spekgladde wegen in hele land door ijzel
Lees ook:Koning Winter bereikt Nederland
Lees ook:Vrijdag vanaf middernacht in heel Nederland code oranje

Geen reacties // Reageer

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.

De volgende HTML tags en attributen zijn toegestaan: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>