Weer minder Nederlanders op vakantie in 2014

De Nederlandse vakantiemarkt is nog altijd niet hersteld van de economische crisis. Het aantal vakanties daalde dit jaar met een half miljoen naar ruim 35 miljoen (-1,5%). De daling wordt veroorzaakt doordat er (weer) minder Nederlanders op vakantie gingen; de Nederlanders die wél op vakantie gingen, deden dit even vaak als in 2013 (gemiddeld 2,8 keer per jaar). Nederlanders gaven dit jaar 15,4 miljard euro aan vakanties uit, waarvan 12,6 miljard in het buitenland en 2,8 miljard in eigen land. Ten opzichte van 2013 is dat min of meer gelijk gebleven. Dit blijkt uit de jaarresultaten van het ContinuVakantieOnderzoek (CVO) van NBTC-NIPO Research. (bron: persbericht).

Nederlanders gingen dit jaar wat korter op vakantie. Het aantal korte vakanties van maximaal zeven dagen steeg met 2% naar 19,3 miljoen. Het aantal lange vakanties daalde met 5% naar 15,8 miljoen. Het aantal binnenlandse vakanties daalde met 300.000 naar 17,2 miljoen (-2%). Evenals voorgaande jaren waren de Noordzeebadplaatsen met 2,2 miljoen de populairste vakantieregio in eigen land, maar ondanks het mooie weerd daalde het aantal vakanties daarheen  met 3%. De Veluwe staat op de tweede plaats staat met 1,9 miljoen vakanties (-2%).

Het aantal buitenlandse vakanties daalde eveneens licht: in totaal waren dat er 17,9 miljoen, een daling van 150.000 (-1%). Net als vorig jaar voert Duitsland de top tien van buitenlandse vakantiebestemmingen aan. Circa 3,4 miljoen vakanties werden daar doorgebracht, een groei van 6%. Frankrijk staat op de tweede plaats, maar zag het aantal vakanties met 3% dalen naar 2,6 miljoen. Ook nummer drie van vorig jaar – België – was minder in trek (ruim 300.000 vakanties minder) en werd voorbijgestreefd door Spanje, dat wel een groei liet zien (+100.000). Opvallend was het herstel van Griekenland dat, na de problemen in 2013, een flinke groei noteerde (+150.000 vakanties).

Lees ook:Ondanks crisis gewoon op vakantie
Lees ook:Herfstvakantie onverminderd populair – 700.000 Nederlanders eropuit in eigen land
Lees ook:Bijna miljoen bezoekers uit buitenland tijdens paasweekend
Lees ook:Nederland populair bij buitenlandse toeristen
Lees ook:Run op binnenlandse last minutes

Geen reacties // Reageer

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.

De volgende HTML tags en attributen zijn toegestaan: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>