Droomherfst slaat dinsdag om naar storm met code geel

Een fikse herfststorm maakt dinsdag een abrupt einde aan de droomherfst van afgelopen weekend. Het KNMI waarschuwt voor zware windstoten tot zo’n 90 kilometer per uur vanaf het einde van de ochtend in het westen van het land, in de loop van de middag ook elders in het land en aan het eind van de middag windstoten tot tot 100 kilometer per uur.

Boosdoener is orkaan Gonzalo, die afgelopen weekend over Bermuda raasde. Die brengt koelere lucht naar ons land, met eind oktober mogelijk de eerste nachtvorst. Het KNMI heeft code geel afgekondigd voor het hele land en verwacht dat de zware windstoten tot woensdagochtend kunnen aanhouden. Woensdag geldt code geel nog voor het westen van het land. De Verkeersinformatiedienst (VID) verwacht dinsdag flinke problemen op de weg, met vooral een ‘pittige spits’ in de avond. Vooral vrachtwagens, auto’s met aanhanger en motorrijders moeten oppassen.

Lees ook:KNMI: dinsdagavond en -nacht code geel
Lees ook:Code oranje in Waddengebied, code geel in rest van het land
Lees ook:KNMI: dinsdagmiddag code geel voor hele land
Lees ook:Code Oranje langs de kust, code geel in rest van het land
Lees ook:Code Oranje op Sinterklaasdag

Geen reacties // Reageer

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.

De volgende HTML tags en attributen zijn toegestaan: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>