SpoorParade Amersfoort in de herfstvakantie

Dit jaar viert de NS 175 jaar spoor: op 20 september 1839 reed de allereerste trein van Amsterdam naar Haarlem. Dat wordt op verschillende manieren gevierd, maar Amersfoort beleeft het hoogtepunt: in de herfstvakantie, van donderdag 16 tot en met dinsdag 21 oktober vindt daar SpoorParade plaats.

Op de Wagenwerkplaats naast station Amersfoort (uitgang Piet Mondriaanplein) kan iedereen van jong tot oud iedere dag van 10 tot 18 uur zijn licht opsteken over techniek en innovatie, mensen die werken bij het spoor en reizigers. Zaterdag rijdt een stoomtrein uit 1937 vanaf Rotterdam CS via Den Haag CS, Leiden, Haarlem en Amsterdam naar Amersfoort en zondag vanaf Dordrecht via Rotterdam Centraal en Gouda. De SpoorParade biedt onder meer theatervoorstellingen, muziek, spoorcolleges, een reuzenrad, een TreinParade en interactieve demonstraties. Voor kinderen zijn er speciale activiteiten, zoals een rangeerdiploma halen, eigen treinrails bouwen en op skelters rond racen. Tickets: zie website.

Zie ook: Sprookjesfestival Arnhem

Lees ook:175 jaar spoor: historische treinen Amsterdam-Haarlem en ‘Spoor’ in Spoorwegmuseum
Lees ook:Den Haag Beatstad 2012
Lees ook:Treinbotsing Gouda legt treinverkeer lam
Lees ook:Treinverkeer in Randstad is een janboel
Lees ook:Sneeuwoverlast treft westen van Nederland

Geen reacties // Reageer

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.

De volgende HTML tags en attributen zijn toegestaan: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>