Weeralarm: extreem weer in noorden

Voor het eerst deze winter heft het in Nederland gesneeuwd. Zaterdagavond en -nacht leidde sneeuwval voor een aantal ongelukken op de weg. Het KNMI heeft voor de provincies Groningen, Friesland en Drenthe een weeralarm afgegeven: code oranje. Dat betekent extreem weer. Door ijzel kunnen de wegen verraderlijk glad zijn. Verder is het ook glad als gevolg van sneeuwresten of bevriezing van natte weggedeelten.

Naar verwachting gaat het vanavond wordt in het noordoosten van het land opnieuw sneeuwen. Vooral in Groningen en Drenthe kan weer een paar centimeter sneeuw vallen. Het weerinstituut KNMI heeft een weeralarm af als er op grote schaal bepaalde weersomstandigheden gelden. Code oranje kan gelden bij gladheid door ijzel, ijsregen of een pak sneeuw, onweer, hevige regen of zware windstoten. Een waarschuwing voor extreem weer wordt maximaal 24 uur van tevoren afgegeven.

Zie ook: wedstrijd FC Groningen – FC Twente afgelast

Lees ook:Verraderlijk glad in noorden en oosten
Lees ook:Verraderlijk glad door ijzel, vooral in zuidoosten: code oranje
Lees ook:Spekgladde wegen in hele land door ijzel
Lees ook:IJzel zorgt voor code oranje
Lees ook:Rijkswaterstaat: ga vanaf maandagavond niet de weg op in het noorden

Geen reacties // Reageer

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.

De volgende HTML tags en attributen zijn toegestaan: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>