Koning Winter bereikt Nederland

De winter heeft een deel van Nederland bereikt (2017: klik hier). In het noorden en oosten zorgt de oostenwind voor aanvoer van koude lucht. In Groningen ligt de temperatuur al rond het vriespunt, maar het voelt de hele dag aan als -4 tot -7 graden. De winterlucht breidt zich vandaag uit over Drenthe en een deel van Friesland. Komende nacht breidt de kou zich verder uit en gaat het in het noorden en oosten op uitgebreide schaal vriezen, hier en daar tot matige vorst. Zaterdag neemt de kans op sneeuw tegen de avond toe.

In het westen gaat het regenen, landinwaarts gaat dat over in natte sneeuw en in het noorden en oosten in sneeuw. Het blijft een paar uur sneeuwen en zondag ligt er waarschijnlijk een pak van 5 tot 10 centimeter. In het zuidwesten van het land gaat de regen gepaard met nat en onstuimig weer. Langs de kust van Zeeland en Zuid-Holland gaat het stormen, met windstoten tot 90 kilometer per uur. Zondagochtend neemt de wind af. In de nacht van zondag naar maandag gaat het vanuit het zuidwesten opnieuw regenen, maar in het oosten en noorden kan opnieuw sneeuw vallen. Maandag en dinsdag ligt het kwik enkele graden boven nul, woensdag lijkt het winterweer terug te komen.

Lees ook:KNMI waarschuwt voor extreem weer
Lees ook:Sneeuw in oosten van Nederland
Lees ook:Veel sneeuw in noorden en oosten
Lees ook:Vanaf maandag knapt het weer op
Lees ook:Spekgladde wegen in hele land door ijzel

Geen reacties // Reageer

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.

De volgende HTML tags en attributen zijn toegestaan: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>