Kerst begint met storm – de derde in korte tijd

Een witte kerst zit er niet in, maar een onstuimige kerst wel. In de loop van maandagavond wakkert de wind aan in de kustprovincies en op het IJsselmeer. Voor de derde keer in een paar weken tijd is er een storm op komst, met maandagavond en dinsdagochtend windkracht 10 en uitschieters tot 120 kilometer per uur. Het KNMI geeft code geel af voor de kustprovincies. De boosdoener is een zeer diepe depressie die dinsdag boven Schotland ligt.

De kerndruk kan teruglopen tot 925 hPa, een waarde die gangbare barometers niet eens aangeven. Dat betekent de komst van een zeer zware storm, met langs de westkust van Ierland, Engeland en Schotland windkracht 11. Ook in de Franse en Italiaanse Alpen is het met de kerst niet pluis. Meer dan 100 milliliter regen in een etmaal tijd kan wateroverlast in de dalen veroorzaken.In de bergen wordt meer dan een meter sneeuw verwacht; daardoor dreigen bergdorpen van de buitenwereld te worden afgesneden. En New York? Daar is het dit jaar zó warm, dat je er kunt zonnebaden in Central Park!

Lees ook:Zuidwesterstorm op komst: code oranje voor Noord-Holland, Friesland en Groningen
Lees ook:Storm in de kustprovincies, Schiphol ondervindt hinder
Lees ook:Nederland beleeft zachte winter door diepe depressies
Lees ook:Tweede storm in één week raast over Nederland
Lees ook:EK Hockey in Amsterdam – 18 t/m 27 augustus

Geen reacties // Reageer

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.

De volgende HTML tags en attributen zijn toegestaan: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>