Nijmegen heeft derde Waalbrug

@Erik Feenstra

In april werd in Nijmegen een nieuwe brug over de Waal naar zijn plek getrokken, zaterdag 23 november werd de brug feestelijk geopend. De nieuwe stadsbrug heet ‘De Oversteek’. De naam van de brug is een verwijzing naar de oversteek die geallieerde troepen in 1944 maakten tijdens de Operatie Market Garden, die de Slag om Arnhem inluidde. Nazaten van Amerikaanse soldaten en een Amerikaanse en Nederlandse veteraan die er in 1944 bij waren, reden als gasten in historische militaire voertuigen de brug over. Daarmee was de oversteek opnieuw gemaakt en de brug officieel geopend.

Daarna mochten de toeschouwers de oversteek maken. Circa 10.000 Nijmegenaren wandelden de Waal over. Sinds zondagavond is de brug voor autoverkeer geopend. De Waal is de drukst bevaren rivier van Europa. De extra brug is hard nodig, naast de oude brug en de spoorbrug. De stad heeft sinds 1936 een brug over de rivier, ten oosten van de stad, maar die kan volgens de gemeente al het verkeer niet meer aan. Iedere dag staan er lange files. De nieuwe brug ligt ten westen van de stad, is 285 meter lang, 60 meter hoog en weegt 9000 ton.

Lees ook:Nijmegen krijgt derde Waalbrug
Lees ook:Opening nieuwe geul van de Waal bij Nijmegen
Lees ook:Vrijdagavond komt gigantische spoorbrug op zijn plek bij Muiderberg
Lees ook:Herdenking Waaloversteek Nijmegen – 70 jaar geleden
Lees ook:Brug van Calatrava vaart door Rotterdam

Geen reacties // Reageer

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.

De volgende HTML tags en attributen zijn toegestaan: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>