Amsterdam krijgt rechtstreekse trein naar Londen

Er komt een rechtstreekse treinverbinding van Amsterdam naar Londen. Daarmee wil Eurostar in december 2016 beginnen. De trein moet tweemaal per dag gaan rijden. Eurostar ondertekende vrijdag een verdrag met de NS over de nieuwe verbinding. ‘Deze route is een van de populairste vin Europa’, aldus directeur Petrivoc van Eurostar, ‘met meer dan drie miljoen reizigers per jaar die het vliegtuig nemen.’

De reis gaat door de Kanaaltunnel en via Brussel, Antwerpen, Rotterdam en Schiphol naar Amsterdam-Centraal en gaat ongeveer vier uur duren. Met het reizen naar het vliegveld en het eerder aanwezig moeten zijn bij de gate zal de reistijd tussen beide metropolen per trein of per vliegtuig ongeveer hetzelfde zijn. Op dit moment moeten reizigers die met de trein van Amsterdam naar de Britse hoofdstad willen, overstappen in Brussel.

Lees ook:Olympische Spelen op grote schermen in NS-stations te zien
Lees ook:Grote treinramp in België
Lees ook:Brand in trein tussen Breukelen en Abcoude
Lees ook:Voorlopig geen Fyra naar Brussel
Lees ook:Fyra rijdt mogelijk maandenlang niet

Geen reacties // Reageer

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.

De volgende HTML tags en attributen zijn toegestaan: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>