Vliegangstweekend in Aviodrome Lelystad

Met de zomervakantie voor de deur ziet menigeen er tegenop om fris en fruitig een vliegtuig in te stappen. Ruim 30 procent van de volwassen Nederlanders heeft in meerdere of mindere mate last van vliegangst. Dat kan de vakantiepret danig bederven, maar het luchtvaart-themapark Aviodrome in Lelystad kan uitkomst bieden met het Vliegangstweekend. Zaterdag 1 en zondag 2 juni zijn er gratis workshops waarin deelnemers leren wat de oorzaken zijn van hun vliegangst, wat het doet met hun lichaam en wat ze er zelf aan kunnen doen (2015: klik hier).

In een geparkeerde KLM-Boeing vinden ontspanningsoefeningen plaats en een KLM-piloot legt uit wat turbulentie is en vertelt over de luchtverkeersveiligheid. Voor en na de workshops kunnen deelnemers speeddaten met oud-cliënten. ‘Vorig jaar was hier veel vraag naar, omdat het zoveel herkenning teweeg brengt bij mensen met vliegangst’, zegt Lucas van Gerwen, klinisch psycholoog, vlieger en directeur van stichting VALK. Daarnaast kunnen bezoekers parten met therapeuten, een vliegangsttest doen en zelfhulpmethoden aanleren. Het Aviodrome is geopend van 10.00 tot 17.00 uur.

Lees ook:Vliegangstweekend Aviodrome helpt mensen hun angst om te vliegen kwijt te raken
Lees ook:Paaseieren zoeken vanuit de lucht bij Aviodrome
Lees ook:Vlieg in Douglas Dakota of Boeing 737 tijdens Flight Simulator Weekend ter wereld in Aviodrome
Lees ook:Voorjaarsvakantie: vliegtuigjes vouwen in Aviodrome
Lees ook:Maar liefst 198 ruiten krabben van de Boeing 747 in Luchtvaart-Themapark Aviodrome

Geen reacties // Reageer

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.

De volgende HTML tags en attributen zijn toegestaan: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>