Donderdag pak sneeuw verwacht

Donderdag komt er opnieuw een pak sneeuw aan. Naar verwachting gaat het ’s ochtends in Zeeland sneeuwen en breidt de sneeuw zich tijdens of kort na de ochtendspits uit over de rest van het land. Er wordt 3 tot 7 centimeter sneeuw verwacht. Met name de avondspits kan er veel last van ondervinden. ’s Middags trekt de sneeuw verder naar het midden en oosten van het land. Vanuit het westen gaat de sneeuw dan over in ijzel en regen.

Vanaf vrijdag kan het hele land rekenen op forse dooi. Ook in het weekend liggen de temperaturen naar verwachting boven het vriespunt. In de loop van volgende week kan het echter opnieuw kouder worden. De NS past de dienstregeling aan. Op enkele trajecten rijden om het half uur treinen in plaats van om het kwartier. ProRail heeft extra storingsploegen en locomotieven klaarstaan en de NS zet extra personeel in.

Lees ook:Koning Winter deelt voorzichtig eerste tikje uit
Lees ook:Winter nu echt in aantocht
Lees ook:Nog meer sneeuw op komst
Lees ook:Dooi zet door – treinverkeer op orde
Lees ook:Zaterdag mogelijk hele dag sneeuw en gladheid – KNMI geeft code geel af

Geen reacties // Reageer

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.

De volgende HTML tags en attributen zijn toegestaan: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>