Zendmast Lopik opnieuw grootste kerstboom ter wereld

De grootste kerstboom ter wereld is er weer: in IJsselstein (2013: klik hier). De zendmast van Lopik werd in 1992 voor het eerst ‘omgebouwd’ tot kerstboom. De verlichting is tot in de wijde omgeving te zien, bijvoorbeeld automobilisten op de A2. Vrijdag 7 december ging voor de 15e keer de kerstverlichting in de zendmast Lopik aan. De Gerbrandytoren is 376 meter hoog. De toren wordt gebruikt voor onder meer FM-radio- en televisie-uitzendingen.

Vorig jaar konden de lampjes niet in de mast worden gehangen, omdat de zendmast brandschade had opgelopen. Vorige week werden 120 lampen langs de tuidraden omhooggetrokken. De lampjes hangen er tot 6 januari. De hele operatie kost 60.000 euro, dat wordt opgebracht door donateurs: voor een groot deel uit de omgeving.

Lees ook:Zendmast Lopik opnieuw grootste kerstboom ter wereld
Lees ook:Zendmast Lopik dit jaar geen kerstboom
Lees ook:Zendmast Lopik: voor 19e keer is de ‘grootste kerstboom van Nederland’ aangegaan
Lees ook:Zendmast Lopik vanaf zaterdag 12 december weer ‘grootste kerstboom ter wereld’
Lees ook:Zendmast Lopik wordt weer kerstboom

Geen reacties // Reageer

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.

De volgende HTML tags en attributen zijn toegestaan: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>