Opening Vuurproef Spoorwegmuseum Utrecht

Op woensdag 21 november 2012 lanceert in het Spoorwegmuseum in Utrecht een nieuwe museale beleving: De Vuurproef. De dag erop gaat de attractie open voor het publiek. Buiten het museum staat ‘een ietwat vreemd gebouw’, meldt de aankondiging, ‘met een excentrieke beheerder’. In dit gebouw is het nieuwste avontuur van het museum te beleven: met behulp van film, decors en special effects is een route uitgestippeld langs bijna twee eeuwen spoorweggeschiedenis die eindigt in een ware Vuurproef.

‘Het verhaal dat wordt verteld, gaat over de rol van de trein in de geschiedenis’, zegt directeur Paul van vlijmen. ‘De trein heeft de wereld ingrijpend veranderd: mensen konden makkelijker grote afstanden afleggen en de wereld werd een stuk kleiner. De eerste machinist zou je kunnen vergelijken met de astronaut van nu.’ Het Spoorwegmuseum aan de Utrechtse Maliebaan is dinsdag tot en met zondag geopend van 10.00 tot 17.00 uur en tijdens schoolvakanties ook op maandag. Tot en met 10 februari is de tentoonstelling ‘Reclame om in te lijsten’ te zien rond het werk van affichekunstenaar Frans Mettes. Zijn reclameaffiches hingen jarenlang in de Nederlandse stations. Het museum bezit een grote collectie affiches van hem en exposeert het merendeel ervan.

Lees ook:Royal Class, vorstelijk reizen in Spoorwegmuseum Utrecht
Lees ook:Spoorwegmuseum wint prestigieuze internationale amusementsprijs
Lees ook:Brand in trein tussen Breukelen en Abcoude
Lees ook:De Rotterdam – grootste gebouw van Nederland – geopend
Lees ook:Evoluon Eindhoven heropent voor publiek

Geen reacties // Reageer

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.

De volgende HTML tags en attributen zijn toegestaan: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>