American Car Festival Arnhem

Zondag 13 mei 2012 (Moederdag) is Arnhem voor één dag hometown van de Amerikaanse auto, tijdens het American Car Festival (2013: klik hier). De binnenstad, Rijnkade en Kerkplein wordt van 11.00 tot 18.00 uur één grote Amerikaanse autoshowroom. De toegang is gratis. Op het Kerkplein is live muziek, Carwash babes struinen rond en de horeca gaat op de Amerikaanse tour, met hamburgers, spare ribs en hot dogs. Het is dé kans voor bezitters van Amerikaanse auto’s om hun bolide aan het publiek te laten zien. En voor de mensen om een keur aan Amerikaanse wagens te bekijken.

Om de wagen in de binnenstad te mogen parkeren, is aanmelding noodzakelijk. De benedenkade van de Rijnkade biedt volop ruimte als Kerkplein en binnenstad vol zijn, belooft de website, al zijn daar dan wel de Kadedagen aan de gang. Een jury loopt tijdens het festival rond en kiest de mooiste Amerikaanse wagen uit. De winnaar gaat naar het grootste American Car Event van Europa: ‘The Big Meet’, van 5 tot en met 7 juli in Zweden. Van vrijdag 11 tot en met zondag 20 mei staat de voorjaarskermis op de Markt in Arnhem, met naast veel vertrouwde attracties de gloednieuwe Jumper en de circa 60 meter hoge ‘Around the World’ en het Funhouse.

Lees ook:American Car Festival Arnhem
Lees ook:World Statues Festival 2011 in Arnhem
Lees ook:World Statues Festival 2012 in Arnhem
Lees ook:Kadedagen Arnhem 2014
Lees ook:Gewonden bij Twentse Verlichte Carnavalsoptocht in Tubbergen

Geen reacties // Reageer

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.

De volgende HTML tags en attributen zijn toegestaan: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>