Avondspits door mist tweemaal zo zwaar

De avondspits op maandag wordt naar verwachting tweemaal zo zwaar als normaal. Boosdoener is de dichte tot zeer dichte mist die hardnekkig boven grote delen van het land hangt. Een woordvoerder van de ANWB zei dat er meestal 150 kilometer file staat, maar dat vanavond ‘een piek van 300 kilometer makkelijk zal worden gehaald’. Ze verwacht de eerste files vanaf 15.00 uur bij Amsterdam.

 

De ochtendspits was met een piek van 450 kilometer fors: normaal is dat 250 kilometer. De weersvoorspellingen zijn niet gunstig: ovanavond wordt de mist alleen maar dikker; ook dinsdag zal de mist de hele dag blijven hangen en voor problemen zorgen.

Lees ook:Mist ontregelt Nederland
Lees ook:KNMI: code geel vanwege dichte mist
Lees ook:Zeer dichte mist – ANWB: ‘Dat is link’
Lees ook:Dinsdag enorm drukke ochtendspits verwacht door sneeuw
Lees ook:Filevrije dag valt tegen

Geen reacties // Reageer

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.

De volgende HTML tags en attributen zijn toegestaan: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>