Zestigste editie Singelloop Utrecht

Zondag 26 september 2010 vindt in Utrecht de 60e editie van de ABN AMRO (voorheer Fortus) Singelloop plaats: de oudste stratenloop van Nederland (editie 2011: klik hier). Het parcours loopt over de singels rond de binnenstad en voor een deel door het oosten van de Domstad. Start en finish zijn op de Maliesingel ter hoogte van het Lepelenburg en niet zoals voorheen op de Catharijnesingel. Om 12.00 uur begint de 2 km Jeugdloop, om 12.30 uur de 10 km Singelloop en de Bedrijvenloop.

 

In 1925 vond de eerste loop plaats, met 37 deelnemers. Inmiddels is de Singelloop uitgegroeid tot een hardloopevenement met internationale allure en honderden deelnemers. Topfavorieten Léonard Komon en Sammy Kitwara zijn er op gebrand om zondag in Utrecht een wereldrecord neer te zetten, maar ook een sterk vrouwenveld zou wel eens voor vuurwerk kunnen gaan zorgen. Twee jaar geleden jaar kreeg de Singelloop de AMIS-status: de Associaiton of International Marathon & Distance Races is een overkoepelend orgaan, waarin ruim 250 wedstrijden, in 80 landen, zijn ondergebracht. In Nederland hoorden daar tot dan toe de Dam tot Damloop en de marathons van Rotterdam, Amsterdam, Eindhoven en Enschede bij.

Lees ook:Singelloop Utrecht internationaal erkend
Lees ook:Singelloop Utrecht 2011
Lees ook:Singelloop Utrecht 2009
Lees ook:Goudse Nationale Singelloop
Lees ook:Singelloop Breda 2011

Geen reacties // Reageer

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.

De volgende HTML tags en attributen zijn toegestaan: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>