Dure vogeltjes op Nationale Vogeltentoonstelling extra beveiligd

Zondag 14 januari vindt in de IJsselhallen in Zwolle de laatste dag van de 30e editie van de Nationale Vogeltentoonstelling plaats. Lange tijd was de Americahal in Apeldoorn het domein, maar deze hal sloot op 10 december definitief haar deuren. Veel vogels zijn veel geld waard, en dat hebben onverlaten ook ontdekt. Daarom zijn er zichtbare en onzichtbare veiligheidsmaatregelen genomen, aldus keurmeester Albert Zomer.

De tentoonstelling in Zwolle is met ruim 12.000 wedstrijdvogels het hoogtepunt van het jaar, na een reeks regionale vogeltentoonstellingen van oktober tot november. De dieren komen van kwekers uit het hele land, maar ook uit België en Duitsland. Er zijn vogels te koop en veel vogeltjes strijden mee bij de bondskampioenschappen van de Nederlandse Bond van Vogelliefhebbers.  Zondag nog tot 16.00 uur.

Lees ook:Vogeltentoonstelling 2014 in Americahal Apeldoorn
Lees ook:Dierenpret in IJsselhallen Zwolle
Lees ook:Wende trapt 15e editie af van Zomer op het Plein in Alkmaar
Lees ook:Enthousiast tuinvogeltjes tellen
Lees ook:Groninger Museum extra open voor Bowie-fans – NS-trein met speciale Bowie-coupé

Geen reacties // Reageer

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.

De volgende HTML tags en attributen zijn toegestaan: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>