FashionWeek Amsterdam opent 7 juli met Lichting 2016

Amsterdam kent tweemaal per jaar een mode-event: de Amsterdam Fashion Week (AFW; januari 2017: klik hier). De 25 editie is van vrijdag 1 tot en met maandag 11 juli: met publieksevenementen (Downtown) tot en met woensdag 6 juli. De openingsavond van het ‘vak-event’ FashionWeek op donderdagavond staat in het teken van Lichting, een prijs voorde beste afstudeercollectie van een van de zeven Nederlandse modeacademies. In het Transformatorhuis is een overzichtstentoonstelling van tien jaar Lichting en op de catwalk wordt de wedstrijd voor de elfde keer gepresenteerd. Dit jaar met niet één, maar twee winnaars: voor het eerst is er naast een juryprijs een publieksprijs.

Zie ook: Nederlandse successen op EK Atletiek Amsterdam

De man die vorig jaar – in de ogen van velen ten onrechte – net naast de hoofdprijs viel, Karim Adducho, opent de modeweek. In totaal staan 18 catwalkshows gepland in de Gashouder. FashionLAB voor jong talent wordt uitgebreid en brengt meer duoshows. Future Generation, dat de editie van januari afsloot, staat weer op het programma. De organisatie achter de AFW is overgenomen door de Telegraaf Media Group. Stelde Nederland lange tijd op modegebied weinig voor, inmiddels veroveren mode-ontwerpers en catwalk-modellen van eigen bodem de wereld. De AFW profiteert van dit succes en hoort inmiddels tot de grootste lifestyle- en mode-evenementen van Nederland.  De modeweek staat in het teken van mode en Nederlandse couturiers van eigen bodem, met zowel bekende namen als aanstormend talent. Tot voor kort waren de modeshows in de Westergasfabriek alleen toegankelijk voor insiders, maar tegenwoordig kan iedereen tickets kopen.

Lees ook:Amsterdam Fashion Week – juli 2015
Lees ook:Amsterdam Fashion Week start vrijdag 8 januari als Fashion Week Nederland
Lees ook:Amsterdam Fashion Week 2015: misschien de laatste?
Lees ook:Amsterdam Fashion Week begint met Fashion Weekend voor publiek
Lees ook:Amsterdam International Fashion Week

Geen reacties // Reageer

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.

De volgende HTML tags en attributen zijn toegestaan: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>