Horecava is een must voor de horeca

De horeca is al maanden in rep en roer door het rookverbod en de kredietcrisis nodigt ook niet bepaald uit tot een rondedansje. Tóch ziet de horeca de toekomst niet somber in. Van maandag 12 tot en met donderdag 15 januari vindt in de RAI in Amsterdam de 53e editie plaats van de vakbeurs voor de horeca (2013: klik hier). De Horecava 2009 zet dit jaar in op innovatie: 91% van de horeca denkt het komende jaar vernieuwingen door te voeren en 80% denkt daarmee de crisis de baas te blijven. Er zijn allerlei vernieuwingen mogelijk: interieur en aankleding, food & beverage, apparatuur, dienstverlening, personeel en buitenruimtes. Redenen om te vernieuwen zijn: omzet verhogen, concurrentie voor blijven, kosten drukken en personeel motiveren.

 De Horecava bestaat sinds 1957 en werd een begrip in Nederland. De vakbeurs dreigde aan zijn eigen succes ten onder dreigde te gaan. In 1995 werd de massale toeloop ingedamd door voortaan alleen mensen toe te laten die hun KvK nummer (Kamer van Koophandel) kunnen laten zien. Op de Horecava is alles te zien: hotels, restaurants, nachtleven, nieuwe trends en primeurs, een markt, presentaties en demonstraties. Veel aandacht is er dit jaar voor maatschappelijk verantwoord ondernemen (MVO). Traditioneel vindt ook het Nationaal Kampioenschap Horeca plaats.

 

De eerste drie dagen vindt op de Horecava de 7e editie plaats van het exclusieve wijnevenement Wine Professional. Er is het MVO Horecava Congres, het MVO plein met verantwoorde producten en andere voorbeelden van MVO-producten. Op het New Business Plein treffen startende en onbekende ondernemingen elkaar en op het Proost Plein kunnen meer dat 30 verschillende speciaalbieren worden geproefd. Voor de 9e keer wordt de Innovation Award uitgereikt. Op woensdagavond vindt in de Club Panama het jaarlijkse Horeca Feest plaats vanaf 21.30 uur, onder andere met Gerard Joling.

Lees ook:Horecava 2011 in de RAI
Lees ook:Horecava: vakbeurs voor vakbroeders
Lees ook:Horecava 2010 in de RAI
Lees ook:Horecava 2014 in de RAI
Lees ook:Horecava 2012 in RAI Amsterdam

Geen reacties // Reageer

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.

De volgende HTML tags en attributen zijn toegestaan: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>