Art Amsterdam 2008 in de RAI

Art Amsterdam 2008’ toont ‘the state of the art’ in de internationale hedendaagse kunstwereld (editie 2012: klik hier). Van woensdag 7 tot en met maandag 12 mei 2008 staat deze jaarlijkse kunstbeurs in de RAI in Amsterdam (vroeger werd het de KunstRAI genoemd). Zijn met name de chique TEFAF in Maastricht, maar ook de wat ‘gewonere’ Art & Antique Fair in Den Bosch meer gericht op de wat oudere kunst, in de RAI is het de moderne kunst. Verzamelaars en liefhebbers van hedendaagse kunst kunnen bij 125 galerieën terecht, die schilderijen, foto’s, beelden, video’s en installaties tonen van zo’n 750 kunstenaars. De complete top van de Nederlandse galeriewereld staat er. Daarnaast komt een kwart uit België, Denemarken, Duitsland, Engeland, Frankrijk en Korea.

 

Museum Boymans van Beuningen uit Rotterdam verzorgt dit jaar de centrale expositie: ‘Het collectiegebouw’, een nieuw depot voor het bewaren en tonen van kunst van onder andere privé-verzamelaars. De meest veelbelovende jonge kunstenaar ontvangt de prestigieuze ‘Thieme Art Award’: het werk van vijf genomineerden is op de beurs te zien. Verder zijn er 18 solopresentaties, waaronder van Klaas Gubbels en dagelijks drie rondleidingen. Vijftig internationale kunstverzamelaars worden uitgenodigd voor een VIP-bezoek en zestig aankomende kunstverzamelaars mogen deelnemen aan ‘Young & Collecting’: een dag waar jongeren van 17 tot 22 jaar worden begeleid in het kopen van kunst. Alle bezoekers van de beurs ontvangen een passe-partout waarmee ze gratis toegang hebben tot 18 hedendaagse kunstinstituten van het stedelijke parallelprogramma Tijdelijk Museum Amsterdam. De beurs is alle dagen te bezoeken van 11 tot 19 uur. Op woensdag van 18 tot 22 uur. Toegang kost €18,=. CJP en 65+  10,= en donderdag tot en met maandag van 17-19 uur ook € 10,=. Klik hier voor online bestellen. Kinderen tot twaalf jaar mogen gratis mee.

Lees ook:Art Amsterdam 2009
Lees ook:Affordable Art Fair 2010
Lees ook:Kunst- en antiekbeurs ART BREDA 2015
Lees ook:Affordable Art Fair – kunst voor de kleine beurs
Lees ook:Art Amsterdam 2011 in de RAI

Geen reacties // Reageer

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.

De volgende HTML tags en attributen zijn toegestaan: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>