De Amsterdamse Buurtcamping viert 5-jarig bestaan met Grote OntmoetingsBBQ

Deze zomer vindt de vijfde editie van De Buurtcamping plaats. Wat in 2013 begon met één Buurtcamping in het Amsterdamse Oosterpark, is inmiddels uitgegroeid tot een succesvol initiatief met 13 campings in parken door heel Nederland. Het jubileum wordt van 21-23 juli in 5 Amsterdamse parken extra gevierd met de Grote Buurtcamping & Dirk OntmoetingsBBQ. Initiatiefnemer van De Buurtcamping Roderik Schaepman: ‘We vieren deze zomer het vijfde jaar dat er op De Buurtcamping bijzondere ontmoetingen en blijvende vriendschappen ontstaan tussen buren van alle leeftijden en achtergronden’  (bron: persbericht).

De Grote Buurtcamping & Dirk OntmoetingsBBQ
Het kampeerweekend wordt op de campings in Egeldonk, Flevopark, Noorderpark, Rembrandtpark en Sloterpark geopend met de Grote Buurtcamping & Dirk OntmoetingsBBQ. Ruim 1.100 kampeerders genieten op vrijdag 21 juli vanaf 18 uur van een gratis barbecue, verzorgd door supermarktketen Dirk van den Broek. Aan iedereen wordt gedacht, zo is er ook halal vlees en lekkers voor de vegetariërs.

Dirk van den Broek Directeur Marcel Huizing: ‘Dirk opende zijn allereerste melkwinkel 75 jaar geleden op een steenworp afstand van de Buurtcamping Rembrandtpark. Daar zijn wij trots op en dat vieren wij graag met alle buren op de camping tijdens de OntmoetingsBBQ. De Buurtcamping is een prachtig initiatief waarbij de mensen uit de buurt echt eens tijd nemen om elkaar beter te leren kennen. Want zeg eens eerlijk, hoe goed ken jij je buren?’

Een weekend lang plezier met de buren
Tijdens het hele weekend worden activiteiten georganiseerd, zo zijn er op alle Buurtcampings veel sport- en ontspanningsactivteiten, organiseert De Buurtcamping Flevopark De Grote Participatie Talkshow en is er traditiegetrouw De Buurtcamping Bingo op alle campings.

5 jaar bijzondere ontmoetingen
De Buurtcamping slaagt er al 5 jaar in om groepen die elkaar normaal niet zo snel ontmoeten met elkaar in contact te brengen. Van een vluchtelingengezin tot een alleenstaande oudere en van een yuppenstel tot een bijstandsmoeder met 2 kinderen: allemaal leven ze één weekend gemoedelijk samen en ontmoeten elkaar op De Buurtcamping. Iedereen is gelijk op de camping en zo worden kloven in de samenleving overbrugd. In 2016 ontmoetten kampeerders gemiddeld 13 nieuwe mensen en zag 83% van de kampeerders elkaar daarna nog in de buurt.

Eén derde van de kampeerplekken is voor betalende gasten, één derde voor vrijwilligers en één derde voor mensen die om financiële redenen niet op vakantie kunnen. Voor 20% van de kampeerders is het weekend op De Buurtcamping hun enige vakantie.

Samen maken we De Buurtcamping
De Buurtcamping wordt georganiseerd door buurtbewoners en -organisaties, met de bijzondere steun van lokale bedrijven, gemeenten, Stichting Doen, het Oranje Fonds, Dioraphte en het VSB Fonds. Vanaf dit jaar werkt het landelijk bedrijfsleven ook mee aan de droom van stichting De Buurtcamping. Telfort steunt De Buurtcamping landelijk en Dirk van den Broek steunt De Buurtcampings in Amsterdam

Lees ook:De Buurtcamping viert vijfde jaar in 14 Nederlandse parken
Lees ook:De Buurtcamping overbrugt kloven in Nederland
Lees ook:Presentatie Op stap met Dirk Scheele bij Paagman Den Haag
Lees ook:Zaterdag is het voor de negende maal Burendag
Lees ook:Europese Dag van de Buren

Geen reacties // Reageer

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.

De volgende HTML tags en attributen zijn toegestaan: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>