Yummya, nieuw streetfood festival in Amsterdam

Amsterdam heeft er een foodfestival bij. In het lange weekend van 5 mei vindt de eerste editie van Yummya plaats op de Jaap Eden IJsbaan (Radioweg 64). Het is de eerste keer dat een dergelijk foodevenement plaatsvindt op deze locatie in Amsterdam-Oost. Yummya staat in het teken van streetfood en voegt een thema toe dat een nieuwe dimensie geeft aan foodfestivals. Donderdag 5, vrijdag 6 en zaterdag 7 mei is Yummya geopend van 11.00 tot 23.00 uur. Tot 19.00 uur is de entree gratis, daarna 3 euro per persoon. Op zondag 8 mei is Yummya open van 11.00 tot 21.00 uur en de gehele dag gratis toegankelijk (bron: persbericht).

Door een thema aan het festival toe te voegen, creëert Yummya een totaalbeleving rondom ter plekke vers bereid eten. Hiermee onderscheidt het zich van andere foodfestivals. Enzo Kleijn, founder en organisator van Yummya: ‘In Nederland groeien foodtruck festivals enorm in populariteit. Maar alle festivals lijken erg op elkaar: er is eten, drinken, muziek en theater. Wij voegen daar bijzondere elementen aan toe om onze gasten te verrassen.’ In deze eerste editie staan guilty pleasures centraal en wordt een paradijselijke wereld vol verleiding gecreëerd. Het verhaal van de ‘moderne’ Adam en Eva komt tot leven in vier verschillende werelden: Eden, Adam’s Apple, Eve’s Kiss en Forbidden Fruits, met ieder zijn kenmerkende streetfood gerechten en entertainment.

Yummya gelooft dat streetfood verbindt en daarom staat samen proeven en ervaringen delen centraal. ‘Op Yummya bieden we zeer veel zitgelegenheid, met een mix van lange tafels en knusse zithoekjes. Daarnaast is Yummya voor jong en oud, hetgeen je terugziet in onze programmering. Met Yummya willen we een moment creëren wat samen wordt beleefd en waar nog lang aan wordt teruggedacht. Met het creatieve concept van Yummya, dat door Event Conceptbureau By Whyte op unieke wijze is ontwikkeld, gaat dat zeker lukken’, aldus Enzo.

Lees ook:Reizende Sterren Festival met Food, Art & Music op De Pier van Scheveningen: 29 – 31 januari
Lees ook:Jaap Edenbaan viert vijftigste verjaardag
Lees ook:Prinses Beatrix opent Den Haag Sculptuur 2013: RUSSIA XXI
Lees ook:Koningsavond 26 april: Oranje Bal op De Pier van Scheveningen
Lees ook:Kwaku Summer Festival in Nelson Mandela Park Amsterdam

1 Reacties // Reageer

One thought on “Yummya, nieuw streetfood festival in Amsterdam

 1. david beckers

  “Kom laten we gezellig een biertje pakken”; ik hoor het mezelf nog zeggen. Het weer was fantastisch dus daar lag het niet aan. Ook zag het er allemaal best gezellig uit en er was ruime keuze in eten en de sfeer, hoewel wat tam, was prima. Maar dan ga je naar de WC en mag je €1,40 (!!) aftikken en als klap op de vuurpijl mag je ook nog even € 2,75 (!!) aftikken voor je glas.
  Echt serieus? Dat ene biertje kost dan ineens dus, jawel: € 6,85
  Ook als je verhaal gaat halen wordt je van het kastje naar de muur gestuurd. Bij de kassa vertelde ze dat je je glas bij de bar kon inleveren en dan kreeg je weliswaar geen geld niet terug maar wel een muntje. Niet dus! Lekkere voorlichting.
  Hoe dan ook, geïrriteerd weg gegaan met het gevoel dat je toch een beetje bent opgelicht.
  Is dit nu wat men bedoelde toen men in de pers,voorafgaand aan het festival zeiden; “Maar alle festivals lijken erg op elkaar: er is eten, drinken, muziek en theater. Wij voegen daar bijzondere elementen aan toe om onze gasten te verrassen”.
  En morgen….morgen ga ik wel ergens naar toe waar ze weten hoe ze met klanten om moeten gaan.
  Gelukkig heb ik dit nog nooit eerder mee gemaakt. Echt serieus belachelijk.

    /   Reply  / 

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.

De volgende HTML tags en attributen zijn toegestaan: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>