Limburg toeristisch meest veelzijdige provincie volgens Nederlandse hotelbezoekers

Nederlandse hotelbezoekers vinden Limburg de meest veelzijdige provincie van Nederland als het gaat om toeristische activiteiten. Dit blijkt uit een onderzoek in opdracht van Logis Hotels. Hotelbezoekers associëren het Limburgse land vooral met wellness, wandelen en gastronomie. Maar ook een stedentrip, natuur en fietsen scoren hoog. Alleen bij varen en cultuur denken hotelgangers niet meteen aan de zuidelijkste provincie van ons land (bron: persbericht).

‘Limburg blijkt voor veel toeristische activiteiten de populairste bestemming te zijn. Maar elke Nederlandse provincie heeft haar eigen kwaliteiten, waar onze hoteliers graag meer over vertellen’, zegt Wim Wildeboer, voorzitter Logis Hotels Nederland. Bezoekers kunnen bijvoorbeeld terecht bij Logis Hotel Crasborn in het historische centrum van het witte stadje Thorn. Vanuit hier zijn de verschillende activiteiten in de regio eenvoudig te bereiken. Eigenaar Alphons de Leeuw en zijn medewerkers zijn echte kenners van de omgeving en geven graag een persoonlijk advies op maat. Zo haalt een toerist alles wat erin zit uit zijn of haar bezoek aan Limburg. aldus Logis Hotels.

Opvallend aan de resultaten is, dat vooral jongeren tussen 18 en 35 fietsen associëren met Limburg. De 65+’ers geven voor een ronde op de tweewieler verreweg de voorkeur aan Drenthe. Ouderen waarderen juist weer wel het Bourgondische leven in de zuidelijke provincie. De jongere generatie zet Brabant in deze categorie op de eerste plaats. Van jong tot oud associeert iedereen cultuur en varen het minst met Limburg. Het onderzoek is uitgevoerd door onderzoeksbureau Team Vier in opdracht van Logis Hotels Nederland onder 612 Nederlanders die het afgelopen jaar één of meer hotelovernachtingen hadden.

Lees ook:Vieze (bad)kamer irritatie nummer 1 bij Nederlandse hotelbezoeker
Lees ook:Bootje varen met Logis: vijf spetterende tips
Lees ook:Limburger vinden Hollanders bedreigender dan buitenlanders
Lees ook:Limburg Festival 2011
Lees ook:Op voeten en fietsen naar school 2008

Geen reacties // Reageer

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.

De volgende HTML tags en attributen zijn toegestaan: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>