Dit weekend kans op hittegolf

Komend weekend is er kans op een hittegolf, die misschien een hele week aanhoudt (2015: klik hier). Daarvoor moet er in De Bilt een serie van vijf zomerse dagen van boven de 25 graden op rij zijn, waarvan zeker drie tropisch: boven de 30 graden. Het zou dan de veertigste hittegolf zijn sinds 1901 en de achtste van deze eeuw. Woensdagmiddag kwam het kwik in De Bilt al boven de 25 graden uit, meldt het KNMI.

Zie ook: naaktstranden langs de Noordzeekust.

Donderdag wordt circa 27 graden verwacht, vrijdag en zaterdag worden twee tropische dagen. In de Bilt kan het kwik zondag ook boven de 30 graden uitkomen. Rijkswaterstaat heeft in een persbericht gewaarschuwd dat het levensgevaarlijk is om te zwemmen in rivieren en kanalen.

Lees ook:Juli begint tropisch warm
Lees ook:Hittegolf op komst
Lees ook:Hittegolf op komst
Lees ook:Deze week mogelijk hittegolf in zuiden van Nederland
Lees ook:Wordt het dit weekend eindelijk lente?

Geen reacties // Reageer

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.

De volgende HTML tags en attributen zijn toegestaan: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>