Dierenbescherming ontvangt € 10.000,- van huisdierverzekeraar Reaal Dier & Zorg

De Dierenbescherming heeft van huisdierverzekeraar Reaal Dier & Zorg een donatie ontvangen van € 10.000,-. De Dierenbescherming gaat dit bedrag besteden aan vaccinaties, castraties, sterilisaties en parasietenbestrijding. Aanleiding voor de donatie is de introductie van de nieuwe Reaal Dier & Zorg Verzekering waar castratie, sterilisatie en preventie a € 65,- per jaar, standaard onderdeel is van de Basisdekking. In de Basisdekking zit nu dus ook een vergoeding voor het vaccineren (bron: persbericht).

Verantwoordelijkheid
Marielle van der Meijden van de Dierenbescherming is blij met de donatie. “In onze dierenopvangcentra worden alle katten gecastreerd of gesteriliseerd, als ze dat nog niet zijn, voordat ze naar een nieuwe eigenaar gaan. De donatie van Reaal Dier & Zorg kunnen we dan ook goed gebruiken. Helaas zien we in onze asielen nogal eens dieren binnenkomen die ziek zijn en dringend medische zorg nodig hebben. Wij vinden het de verantwoordelijkheid van elke eigenaar, van welk huisdier dan ook, om het dier goede medische zorg te geven. Het afsluiten van een huisdierverzekering kan voorkomen dat de (onverwachte) kosten hiervoor de aanleiding zijn en kan daarmee veel (financieel) leed voorkomen.”

Unieke basisdekking
Judith de Wit, als accountmanager bij Reaal Dier & Zorg o.a. verantwoordelijk voor de contacten met de Dierenbescherming en de aangesloten asielen, vindt de donatie passend bij de nieuwe verzekering die in december geïntroduceerd is. “Wij zijn de enige huisdierverzekeraar in Nederland zie zowel castratie, sterilisatie en preventie a € 65,- per jaar, standaard in de Basisdekking hebben. Dat is echt uniek, daar hoort dan ook bij dat je dat tastbaar maakt en ervoor zorgt dat dieren die nog niet verzekerd zijn daar ook gebruik van kunnen maken. De Dierenbescherming is dan de juiste partij om dat in te vullen.”

Lees ook:Sla autoruit in om hond in doodsnood te redden
Lees ook:Open Dag van de Zorg 2011
Lees ook:Carnaval der Dieren: Menstrekken in Amsterdam
Lees ook:Walvis gespot voor kust bij Vlissingen
Lees ook:Dinsdag 4 oktober: Dierendag 2016

Geen reacties // Reageer

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.

De volgende HTML tags en attributen zijn toegestaan: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>