Inwoners Noord-Drenthe ‘gelukkigste van heel Nederland’

De inwoners van Noord-Drenthe zijn het gelukkigst van alle Nederlanders. Dat blijkt uit het onderzoek ‘de Brede Welavaartsindicator‘. Inwoners in het gebied rond de Drentse hoofdstad Assen zijn gelukkig, gezond en voelen zich veilig. Bij het opstellen van de indicator is gekeken naar inkomens, maar ook naar onder meer  gezondheid, veiligheid en woongenot.

Voor elke regio in het land werd de welvaart in brede zin in kaart gebracht. Noord-Drenthe heeft volgens inwoners de voordelen van zowel het platteland als de grote stad: de rust van het platteland, bossen en water, maar met alle gemakken van de grote steden in de buurt: Assen en Groningen. Overigens bleek onlangs dat de economische groei in de hele provincie Drenthe achterblijft en dat er veel werkloosheid is, maar woontevredenheid, veiligheid en balans tussen werk en vrije tijd maken veel goed.

De provincie Zuid-Holland scoort het laagst op het gebied van brede welvaart. Ondanks de aantrekkende economie voelen inwoners van de Randstad zich vaak onveilig en onzeker over hun woonsituatie. Grote steden in de Randstad scoren lager dan probleemgebieden als Zuid-Limburg en Noordoost-Groningen.

Lees ook:Rotterdam nadert Amsterdam als populairste stad van Nederland
Lees ook:Westkust Texel krijgt monumentenstatus
Lees ook:Minister Verburg pleit voor topdorpen
Lees ook:Noord-Hollanders liever naar Artis dan Ajax, Brabanders verkiezen Efteling boven carnaval
Lees ook:Code Rood ook in Utrecht en het Gooi

Geen reacties // Reageer

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.

De volgende HTML tags en attributen zijn toegestaan: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>