Oranje voetbalvrouwen geridderd vanwege behalen Europese titel

De Oranje voetbalvrouwen werden begin augustus Europees kampioen. Een dag na de gewonnen WK-kwalificatiewedstrijd tegen Noorwegen (1-0) zijn ze in het Catshuis geridderd door premier Mark Rutte en demissionair minister van Sport, Edith Schippers. De speelsters en bondscoach Sarina Wiegman zijn nu Ridder in de Orde van Oranje Nassau.

Wiegman werd maandag tijdens het FIFA-gala in Londen verkozen tot beste coach ter wereld in het vrouwenvoetbal, linksbuiten Lieke Martens tot beste voetbalster van 2017. Na de uitreiking van de koninklijke onderscheidingen werdn de dames ontvangen door de koning op paleis Noordeinde.

Lees ook:Voetbalbond KNVB bestaat 125 jaar
Lees ook:EK Vrouwenvoetbal: Nederland-België in Tilburg
Lees ook:EK Vrouwenvoetbal van start in Utrecht
Lees ook:AZ en Willem II stopen met eredivisie vrouwenvoetbal
Lees ook:Bavaria-jurkje wordt museumstuk

Geen reacties // Reageer

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.

De volgende HTML tags en attributen zijn toegestaan: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>