Zondag 10 september: 12e Gerrie Knetemann Classic

Zondag 10 september vindt in Amsterdam voor de twaalfde keer de Gerrie Knetemann Classic plaats: ‘genieten door de bril van Kneet’. De sfeervolle Amsterdamse klassieker is een toertocht voor elk niveau toerfietser, met start en finish in het Olympisch Stadion. Het sportevenement eert ‘De Kneet’ (1951-2004), geboren Amsterdammer die veel voor de Nederlandse wielersport heeft betekend, als renner en als bondscoach.

Van 1974 tot en met 1989 was hij beroepswielrenner. Om 08.00 uur klinkt het officiële startschot voor de mannen, een half uur later voor vrouwen en om 09.30 uur voor de Kneet Kids Ride. Er wordt gestart in verschillende groepen. Er zijn routes uitgestippeld over 25, 45, 75, 110 en 160 kilometer door het Groene Hart, het Gooi en langs unieke natuurgebieden van de Loosdrechtse en Vinkeveense Plassen. Het wielerevenement staat helemaal in gedachtegoed van De Kneet: ‘iedereen de wielersport later ervaren’. Ook jonge wielertalenten kunnen hun hart ophalen. Ieder jaar verschijnen sportieve Vips aan de start. Zo verschenen bij vorige edities onder meer Jan Janssen en Jochem Uytdehaage. Daginschrijving is nog mogelijk: zie website.

Lees ook:Gerrie Kneteman Classic – zondag 11 september
Lees ook:Gerrie Knetemann Classic 2012
Lees ook:Gerrie Knetemann Classic 2011
Lees ook:Gerrie Knetemann Classic
Lees ook:Gerrie Kneteman Classic 2010

Geen reacties // Reageer

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.

De volgende HTML tags en attributen zijn toegestaan: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>