Oranje revancheert zich, maar kans op deelname WK2018 blijft klein

Het Nederlands elftal heeft zich zondagavond gerevancheerd met een 3-1 overwinning tegen Bulgarije in de Amsterdam Arena. Na zeven duels was het de eerste wedstrijd die Oranje weer eens won, maar het is de vraag of het genoeg is voor een ticket voor het WK2018 in Rusland.

Zweden is de grootste concurrent van Oranje om op de tweede plaats in poule A van de WK-kwalificatiereeks en een ticket voor de play-offs. Frankrijk – waartegen Oranje afgelopen donderdag met 0-4 een smadelijke nederlaag leed – staat nummer 1. Zweden wist zich vanavond vaster op de tweede plek in te graven door ruim te winnen van Wit-Rusland. Alle poulewinnaars kwalificeren zich rechtstreeks, de beste acht nummers 2 stirjden in play offs voor vier plekken op het WK. Op 7 oktober speelt Nederland tegen Wit-Rusland, op 10 oktober tegen Zweden.

Lees ook:Kans op deelname Oranje aan WK voetbal in Rusland lijkt verkeken
Lees ook:EK Vrouwenvoetbal: kwartfinale Nederland-Zweden in Doetinchem
Lees ook:EK Vrouwenvoetbal: Rotterdam kleurt oranje
Lees ook:EK Waterpolo 2012 in Eindhoven
Lees ook:Nederland-Frankrijk: D-Day voor Nederlands elftal

Geen reacties // Reageer

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.

De volgende HTML tags en attributen zijn toegestaan: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>