BinckBank Tour – opvolger Eneco Tour – start maandag 7 augustus

Maandag 7 augustus start de BinckBank Tour, na twaalf jaar de opvolger van de Eneco Tour die van 2005 tot en met 2016 in Nederland en België. Het is de enige meerdaagse wielerronde door Nederland en België, met zes ritten en één tijdrit. De Eneco Tour was een voortzetting van de Ronde van Nederland, die sinds 1948 werd verreden. De Tour maakt deel uit van de UCI World Tour.

Het parcours biedt een mix van sprinterklassen, heuveletappes en een tijdrit. De ploegenpresentatie is zondagavond in Breda, waar de Eneco Tour vorig jaar ook al was. Maandag vindt de eerste etappe plaats van Breda naar Venray, dinsdag is de individuele tijdrit in Voorburg. Woensdag en donderdag voert de tocht door Vlaanderen. Vrijdag loopt de vijfde etappe door het Zuid-Limburgse heuvelland van en naar Sittard/Geleen. Zaterdag en zondag gaat de tocht opnieuw door België, met de uiteindelijke finish zondag 13 augustus net als de laatste edities van de Eneco Tour halverwege de Muur van Geraardsbergen.

Lees ook:Eneco Tour 2016 maandag in Bolsward van start gegaan
Lees ook:Eneco Tour 2014
Lees ook:Eneco Tour 2015 start in Friesland
Lees ook:Eneco Tour 2012
Lees ook:Eneco Tour 2013

Geen reacties // Reageer

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.

De volgende HTML tags en attributen zijn toegestaan: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>