Boskalis Beach Cleanup Tour 2017

@Erik Feenstra

Dinsdagochtend 1 augustus was de aftrap van de Boskalis Beach Cleanup Tour van Stichting De Noordzee. Net als vorig jaar begonnen de deelnemers voor het eerst tegelijkertijd in Cadzand en op Schiermonnikoog. Stichting De Noordzee ruimt samen met zoveel mogelijk vrijwilligers in twee keer veertien etappes alle rommel op die op dit moment rondslingert langs de Noordzeekust. Per dag worden twee etappes schoongemaakt. Naast schoonmaken van de kust is het doel dat mensen bewust worden van het afvalprobleem. Eindpunt vanuit beide locaties is Zandvoort, waar op zondag 15 augustus de feestelijke afsluiting plaatsvindt.

Gemiddeld levert 100 meter strand 380 afvalitems. Hiervan is 90% plastic afval en is ruim de helft komt van de visserij en scheepvaart. Sinds de eerste keer opruimactie in 2013 blijkt er amper minder rommel op het strand te liggen. Stichting De Noordzee is de natuur- en milieuorganisatie die zich inzet voor een duurzaam gebruik van de Noordzee. De organisatie streeft naar een gezonde zee vol vis en ander leven. Stichting De Noordzee is actief op de thema’s: beschermde natuur, schone zee, duurzame visserij en natuurvriendelijke energie. De Boskalis Beach Cleanup Tour van Stichting De Noordzee is mogelijk dankzij de steun van partners. Sinds de eerste editie in 2013 is er dankzij de hulp van 4.015 vrijwilligers in totaal 38.223 kilo afval van de Nederlandse stranden gehaald

Lees ook:Vijfde Boskalis Beach Cleanup Tour van start met recordaantal inschrijvingen
Lees ook:Stichting De Noordzee zoekt hulp bij opruimen 1,2 miljoen afvalitems tijden Beach Cleanup Tour
Lees ook:Boskalis Beach Cleanup Tour van Stichting De Noordzee van start
Lees ook:Beach Cleanup Tour: de hele Noordzeekust opruimen
Lees ook:Bijna 20 ton afval opgeruimd op de stranden tijdens Boskalis Beach Cleanup Tour

Geen reacties // Reageer

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.

De volgende HTML tags en attributen zijn toegestaan: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>