Vierdaagse Nijmegen: Rode Kruis waarschuwt voor hitte

Dinsdag 18 juli begint de Vierdaagse van Nijmegen. Volgens Weeronline wordt het een   prachtige zomerdag, met een graad of 25. Woensdag wordt een ander verhaal: dan dreigt het bloedheet te worden, maar daarna zakt het kwik naar aangenamere temperaturen. In Nijmegen kan het woensdag 33 graden worden en in de stad nog wat heter.

Het Rode Kruis waarschuwt de mensen voorzorgsmaatregelen te nemen: lopers ‘moeten genoeg water drinken, zich goe insmeren en een petje op het hoofd dragen’, aldus een woordvoerder. In 2006 overleden twee mensen tijdens de Vierdaagse: toen was er in ons land een hittegolf. Het evenement werd toen afgelast. Ook vorig jaar was het snikheet tijdens de Vierdaagse, Het evenement heeft een eigen weerdienst: bij weinig wind en temperaturen biven de 30 graden neemt de organisatie maatregelen: een uur eerder starten, extra waterpunten langs de route en verlengen van de uiterste finishtijd. Soms mogen militairen zonder de verplichte 10 kilo lopen.

Lees ook:Tropisch warmte op komst – Rode Kruis waarschuwt voor hitte tijdens Vierdaagse
Lees ook:Deze week mogelijk hittegolf in zuiden van Nederland
Lees ook:Meer hitte komende jaren al merkbaar
Lees ook:Vierdaagse neemt extra maatregelen tegen hitte
Lees ook:Hittegolf op komst

Geen reacties // Reageer

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.

De volgende HTML tags en attributen zijn toegestaan: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>