Nacht van de Vluchteling – sponsorloop in het holst van de nacht

In de nacht van zaterdag 17 op zondag 18 juni vindt de jaarlijkse Nacht van de Vluchteling plaats: een sponsorloop van 40 kilometer in het holst van de nacht, onder het motto: ‘hoe ver zou jij ‘s nachts lopen uit angst voor geweld?’ Er zijn meerdere routes uitgestippeld: van Amsterdam naar Amsterdam, van Rotterdam naar Den Haag en van Nijmegen naar Arnhem.

Update: de Nacht heeft een recordbedrag van 1,5 miljoen euro opgebracht.

Het startschot is om exact 0.00 uur. Daarnaast zijn er in Amsterdam routes van 10 en 20 kilometer uitgestippeld, die om 18.45 uur beginnen. Doel is zoveel mogelijk geld inzamelen voor noodhulp aan vluchtelingen en ontheemden in de regio, voor mensen die wereldwijd op de vlucht zijn voor oorlog, geweld en onderdrukking. De sponsorloop vindt plaats aan de vooravond van Vluchtelingendag (20 juni). De meeste deelnemers doen er acht tot negen uur over om de finish te halen.

Lees ook:De 30 van Almere 2011
Lees ook:Gerrie Kneteman Classic 2010
Lees ook:Nederlandse Rode Kruis opent giro 6868 voor Japan
Lees ook:Nachtwandelen tegen verkrachting in Congo
Lees ook:Stormloop op eerste toertochten

Geen reacties // Reageer

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.

De volgende HTML tags en attributen zijn toegestaan: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>