Expositie ‘Everything You Always Wanted to Know About Toilets – But Were Afraid to Ask’ in Kerkrade

De expositie ‘Everything You Always Wanted to Know About Toilets*But Were Afraid to Ask’ toont aan de hand van objecten en bijzondere collectiestukken welke oplossingen de mens in de loop der tijd en in verschillende culturen bedacht heeft voor het opvangen en verwerken van onze ontlasting. Wij zijn zó gewend aan ons wc, dat we amper nadenken over andere mogelijkheden, áls we überhaupt al nadenken over ons toiletbezoek. Is ons toilet wel zo ideaal? Welke andere oplossingen zijn er? Hoe ‘ging’ men vroeger? Hoe ‘gaat’ men in de ruimte of ondergronds? De expositie is tot en met 19 november te zien in Cube Design Museum te Kerkade, dat hiermee de aandacht vraagt voor iets waar nog steeds een taboe op rust, terwijl we ‘het’ allemaal doen (bron: persbericht).

Toiletkwesties van toen, nu en straks
Aan de hand van herkenbare voorwerpen maakt het publiek kennis met industriële, maatschappelijke en sociale toepassingen voor relevante problemen op het gebied van sanitair. Daardoor wordt niet alleen bewustzijn gecreëerd over de noodzaak van hygiëne, maar worden mensen ook aan het denken gezet over toiletkwesties van toen, nu en straks. Door vragen te stellen én door te tonen hoe het was, het is en hoe het zou kunnen zijn. Hier, maar zeker ook elders op de wereld. Sanitaire oplossingen van wetenschappers, vormgevers en designers zijn hard nodig: wereldwijd hebben 2,5 miljard mensen geen toegang tot een deugdelijk toilet.

Wat: ’Everything You Always Wanted to Know About Toilets*But Were Afraid to Ask’
Waar: Cube design museum, Museumplein 2, Kerkrade
Wanneer: van 19 mei tot en met 19 november 2017
Prijs: € 12,- p.p., Museumkaart: gratis

Lees ook:Expositie ‘Fiets – Bike – Fahrrad: innovative design on two wheels’ in Cube design museum
Lees ook:Opening musea van de toekomst in Kerkrade: Columbus, Cube en Continium
Lees ook:Amsterdam EXPO haalt grootste reizende tentoonstelling over de ijstijd Giants of the Ice Age naar Nederland
Lees ook:Kunstbeurs PAN 2009 in de RAI
Lees ook:Eerste plaswinkel in Amsterdam

Geen reacties // Reageer

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.

De volgende HTML tags en attributen zijn toegestaan: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>