Woudenberg waarschuwt: ‘Pas op! Agressieve roofvogels’

@Erik Feenstra

De gemeente Woudenberg waarschuwt voor aanvallen van roofvogels, volgens de gemeente vermoedelijk buizerds. Fietsers en hardlopers in en buurt van de Lambalgen worden zo nu en dan door ze aangevallen. In het gebied zijn inmiddels waarschuwingsborden geplaatste met de tekst ‘Pas op! Agressieve roofvogels’. 

In het broedseizoen doen de vogels schijnaanvallen om hun nest te beschermen. Vooral fietsers en hardlopers zijn kwetsbaar. De gemeente heeft wat tips voor mensen die toch door het gebied lopen: ‘Blijf goed om u heen kijken en zorg dat u niet alleen bent.’ En als de vogels aan dreigen te vallen, ‘schreeuw en molenwiek met uw armen.’

Lees ook:Geen vogels voeren om vogelziekte te bestrijden
Lees ook:Pas op met de zon op eerste warme lenteweekend
Lees ook:Schuttevaerrace: zeilen, hardlopen en fietsen
Lees ook:Staatsbosbeheer: mijd bossen in het noorden
Lees ook:Open Dag van Zorg en Welzijn 2012

Geen reacties // Reageer

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.

De volgende HTML tags en attributen zijn toegestaan: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>