Twaalf aanvoerders eredivisie: ‘Verbiedt kunstgras’

Twaalf aanvoerders van eredivisieclubs – waaronder Feijenoord, Ajax en PSV – hebben donderdag gezamenlijk opgeroepen om kunstgras te verbieden in de eredivisie. De aanvoerders vragen dat namens de belangenbehartiger van de Nederlandse topvoetballer, de Vereniging van Contractspelers (VVCS), aan de KNVB en de clubs.

Volgens de spelers leidt onregelmatig spelen op kunstgras tot .fysieke, speltechnische en tactische gevolgen’. De aanvoerder van Heerenveen stapte als eerste naar de VVCS: ‘Het gedrag van de bal is compleet anders en daardoor ontstaat er een heel ander spel. Daarnaast wijt ik mijn blessure aan kunstgras.’ De aanvoerders van zes clubs wilden geen mening geven. In oktober ontstond al reuring over kunstgras, omdat de rubberkorrels een kankerverwekkende stof bevatten, maar na onderzoek bleek dat geen invloed te hebben op de gezondheid.

Lees ook:Betaald voetbal Nederland in gevaar
Lees ook:AZ en Willem II stopen met eredivisie vrouwenvoetbal
Lees ook:Zomer 2012 wordt ‘spookzomer’
Lees ook:Bombardement op Nijmegen herdacht
Lees ook:Van Gogh Museum compleet nieuw ingericht

Geen reacties // Reageer

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.

De volgende HTML tags en attributen zijn toegestaan: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>