Ajax na 20 jaar terug in halve finale Europa League

Ajax heeft voor het eerst in 20 jaar de halve finale van de Europa League gehaald. Tijdens een zinderend duel tegen Schalke 04, dat in Amsterdam met 2-0 werd verslagen, werd de wedstrijd in Duitsland gisteren een ware thriller. De Duitsers wonnen met 3-2, maar dat was net niet genoeg om Ajax voor te blijven: de Amsterdammers konden feest vieren.

Ajax is de eerste Nederlandse club die sinds 2005 in de halve finale van een Europees bekertoernooi staat. In dat jaar stond in de halve finale van de Champions League en AZ in die van de UEFA Cup. Komende tegenstander wordt de Franse club Olympique Lyonnais. De eerste wedstrijd is in in Amsterdam (tickets: zie website). Die zou op 4 mei moeten worden gespeeld, maar vanwege de Dodenherdenking is de wedstrijd vervroegd naar 3 mei. De return is op donderdag 11 mei in Frankrijk.

Lees ook:Finale UEFA Europe League in de Amsterdam ArenA
Lees ook:Ajax voor het eerst sinds 2003 in kwartfinale Europees toernooi
Lees ook:Ajax: Europa League Finale live op Museumplein te volgen
Lees ook:Burgemeester Amsterdam krijgt Europa Cup
Lees ook:AZ kampioen door afgang Ajax tegen PSV

2 Reacties // Reageer

2 thoughts on “Ajax na 20 jaar terug in halve finale Europa League

 1. john

  het is geen champions league maar europa league

    /   Reply  / 
  1. Erik Feenstra Auteur

   Oeps … verbeterd …

     /   Reply  / 

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.

De volgende HTML tags en attributen zijn toegestaan: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>