Zonovergoten Marathon Rotterdam: geen echte toptijd, veel beveiliging

Rotterdam beleeft zondag 9 april een zonovergoten Marathon. Duizenden lopers en honderdduizenden toeschouwers genieten van het fraaie lenteweer. Voor de toeschouwers zal het lekker warm zijn, voor de sporters afzien betekenen. Het centrum van de Havenstad is voor het verkeer vrijwel onbereikbaar. Na de recente aanslagen met trucks en auto’s in onder meer Nice en Berlijn is de beveiliging zwaar aangescherpt.

Verschillende toegangswegen zijn geblokkeerd met zware trucks en een deel van de straten richting centrum zijn compleet afgesloten voor alle verkeer. De 37e editie werd gewonnen door de 28-jarige Keniaan Marius Kimutai (2:06.03, iets sneller dan vorig jaar (2:06.11)). Abdi Nageeye dook als eerste Nederlander onder de magische grens van 2.10. Met 2:09.34 gaat hij in Rotterdam als snelste Nederlander voorbij aan Mari ten Kate uit 1989 (2:09.59) uit de boeken. `het nationale record blijft op naam van Kamiel Maase (2:08.21 in 2007 in Amsterdam).

Lees ook:Kipyego winnaar Amsterdam Marathon, Nageeye loopt limiet Rio
Lees ook:Nieuw parcoursrecord Amsterdam Marathon
Lees ook:Rotterdam viert feest: maandag huldiging Feyenoord op Coolsingel
Lees ook:Kipsang verhoogt status Rotterdam Marathon
Lees ook:Bavaria City Racing 2010 Rotterdam

Geen reacties // Reageer

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.

De volgende HTML tags en attributen zijn toegestaan: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>