Zondag 9 april: de 37e NN Marathon van Rotterdam

In het weekend van zaterdag 8 en zondag 9 april (Palmpasen) beleeft Rotterdam de 37e editie van de NN Marathon Rotterdam. Het grootste ééndaagse sportevenement van Nederland trekt ieder jaar niet alleen de absolute wereldtop,, maar duizenden sportfanaten. Het parcours geldt als een van de snelste en staat in de top-10 van populaire marathons ter wereld. De eerste groep – met de wereldtoppers – vertrekt met een schema van 2.05.00 als einddoel.

Zie ookAD Sportfilmfestival Rotterdam en Motel Mozaïque

Het marathonweekend belooft zeer zonnig te worden: atleten moeten zich daarop extra voorbereiden, bijvoorbeeld door de dagen ervoor extra water te drinken. De Nederrwlndse tiop verschijnt zondag aan de start en Abdi Nageeye ‘gaat voor de snelste loop ooit op de Coolsingel’.  Zaterdag vinden de AD City Run Rotterdam (4,2 km) en de NN Kids Runs (1 en 2.5 km) plaats, zondag de marathon, de kwart marathon en de Business Runs. Voor zondag is alles uitverkocht.

Het marathonweekend is een mix van (top)sport en volksfeest, met bijna 1 miljoen enthousiaste toeschouwers langs het parcours, die de renners er op moeilijke momenten doorheen slepen en iedere deelnemer bij de finish een heldenontvangst bezorgen.  Op zondag vindt voor de 8e keer de ‘Heartbeat of Rotterdam‘ plaats met langs het parkoers tientallen bands, DJ’s en orkesten om de sporters en supporters te begeleiden (gemiddeld iedere kilometer één). 

Vanaf vrijdag is de Beurs-WTC aan de Coolsingel het domein van de Marathon Sport Expo, vlakbij het start- en finishgebied, vrijdag en zaterdag open van 10.00 tot 20.00 uur en zondag van 7.00 tot 10.00 uur. De marathon start om 10.00 uur met een kanonschot op de Coolsingel voor het Stadhuis, waar ook de finish is. Ook de kwart marathon begint om 10.00 uur, vlakbij de iconische Markthal en eindigt ook op de Coolsingel (programma: klik hier).

Zaterdag is er al van alles te beleven: de AD City Run om 15.30 uur op de Coolsingel. De NN KidsRun over 1 kilometer begint om 14.30 uur, over 2,5 kilometer om 15.00 uur, beide afstanden starten ook op de Coolsingel.  Om 19.00 uur begint de Interreligieuze Marathon kerkdienst in de Citykerk Het Steiger, Hang 18. In de Beurs-WTC wordt op zaterdag vanaf 17.00 uur traditioneel pastamaaltijd geserveerd tijdens de Pasta party.

Lees ook:Zondag 10 april: de Marathon van Rotterdam
Lees ook:NN Marathon Rotterdam 2015
Lees ook:ABN AMRO Marathon Rotterdam 2014
Lees ook:ABN AMRO Marathon Rotterdam 2012
Lees ook:ABN AMRO Marathon Rotterdam 2013

Geen reacties // Reageer

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.

De volgende HTML tags en attributen zijn toegestaan: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>