Openluchtmuseum Arnhem: ‘Helden aan de Bal, Hoe Nederland oranje kleurt’

In het Nederlands Openluchtmuseum in Arnhem ging vrijdag de tentoonstelling ‘Helden aan de Bal, Hoe Nederland oranje kleurt’ open, over de hoogtepunten in het Nederlands voetbal sinds 1974. Was de wedstrijd zaterdagavond van Oranje tegen Bulgarije een ware afgang, de tentoonstelling werd het eerste weekend al meteen druk bezocht. De tentoonstelling is te zien tot en met eind juni.

Naast de hoogtepunten van de afgelopen veertig jaar in de Nederlandse voetbalgeschiedenis zijn er veel geluids- en filmfragmenten bijeengebracht. In de speciale Johan Cruijff-zaal kan iedereen een passende tegeltjes-wijsheid achterlaten op stickers. Het Openluchtmuseum was tot 24 maart alleen als wandelpark geopend, maar is nu weer iedere dag  open van 10.00 tot 17.00 uur.

Lees ook:Unieke WK-stukken bij Voetbal Experience Middelburg
Lees ook:Johan Cruijff (68) overleden in Barcelona
Lees ook:Herdenkingsmars Ajax-supporters door Amsterdam voor Cruijff
Lees ook:Cruijff zweeft rond als planetoïde
Lees ook:‘Johan Cruijff – En un momento dado’ als eerbetoon op zondag 27 maart bij Pathé

Geen reacties // Reageer

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.

De volgende HTML tags en attributen zijn toegestaan: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>