Vrijdag 17 maart: Internationale Dag van de Slaap

@Erik Feenstra

Zo vlak na de verkiezingen is een beetje bijslapen voor menigeen geen overbodige luxe. Dat komt goed uit, want vrijdag 17 maart is het de Internationale Dag van de Slaap. Internationaal werd de World Sleep Day in 2008 ingevoerd en vindt sindsdien ieder jaar op de laatste vrijdag voor het begin van de lente plaats. 

De dag is bedoeld om belangrijke zaken die met slaap te maken hebben in de schijnwerpers zet, zoals gezondheid en alertheid.  Thema dit jaar is ‘When sleep is Sound, Health and Happiness Abound‘. Goede nachtrust brengt geluk en gezondheid in overvloed. Van jong tot oud: iedereen zou een goed slaapritme moeten houden voor een gezonde levensstijl. Een volwassen persoon heeft gemiddeld 8 uur slaap per etmaal nodig om gezond te blijven, maar dat wordt vaak niet gehaald.

 

Lees ook:Vrijdag 13 maart: Dag van de Slaap
Lees ook:Dag van de Slaap 2014
Lees ook:Slaap & Zo in Ahoy Rotterdam
Lees ook:Gratis geluk bij BODY WORLDS: The Happiness Project tijdens Wereldgeluksdag
Lees ook:Gratis ‘op onderhuids avontuur’ bij anatomiemuseum BODY WORLDS tijdens Weekend van de Wetenschap

Geen reacties // Reageer

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.

De volgende HTML tags en attributen zijn toegestaan: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>