Amsterdam RAI: lancering eerste editie Funsports Xperience met wereldrecordpoging

Op maandag 6 maart vindt tussen 13.45 en 14.00 uur een wereldrecordpoging plaats. Vanaf het hoogste punt van het RAI Signaal, de 60 meter hoge paal op het RAI voorterrein, springen professionele atleten van BigAirBag zonder parachute of andere hulpmiddelen naar beneden op een BigAirBag (groot luchtkussen). BigAirBag neemt deel aan de Funsports Xperience, het nieuwe indoor funsports event van woensdag 8 t/m zondag 12 maart in RAI Amsterdam. Dan kan de bezoeker zelf ook vanaf een trampoline sprongen maken en landen in een BigAirBag, om jumps te oefenen of techniek te verbeteren voor funsports als wind-, golf- en kitesurfen, wakeboarden, en skateboarden (bron: persbericht).

Een sprong zonder hulpmiddelen vanaf deze hoogte is nog nooit eerder uitgevoerd. Het huidige record staat voor zover bekend op naam van de Canadese atleet Greg Roe (55 meter). Amir Badri, speciaal overgevlogen uit Iran, Cris van Schijndel, Peter Hendriks Van Warbij, Bart van der Linden en Ilja Palmái uit Nederland zijn de atleten van BigAirBag – deelnemer aan de Funsports Xperience – die gaan springen. Zij maandagochtend enkele uren nodig om zich voor te bereiden op deze spectaculaire stunt, door de sprong geleidelijk vanaf verschillende hoogtes op te bouwen naar de recordhoogte van 60 meter. Wind kan een spelbreker zijn: de laatste sprong kan alleen plaatsvinden bij goede omstandigheden.

BigAirBag

BigAirBag wil met deze recordpoging de nieuwe sport Street Diving onder de aandacht brengen. Dit filmpje geeft een kleine indruk van deze sport. Tijdens de Funsports Xperience kan de bezoeker zelf ook – in iets minder extreme vorm en met of zonder bounceboard – vanaf een trampoline sprongen maken en landen in een BigAirBag, om jumps te oefenen of techniek te verbeteren voor de verschillende sporten die centraal staan tijdens de Funsports Xperience.

Over de Funsports Xperience

De Funsports Xperience opent haar deuren voor de eerste keer van woensdag 8 maart t/m zondag 12 maart tijdens de HISWA Amsterdam Boat Show in RAI Amsterdam. Het event is bedoeld voor alle beginnende, ervaren of herintredende kite-, wind-, en golfsurfers, wakeboarders, skimboarders, SUP’pers, BMX’ers en skateboarders en staat bol van de try-outs, nieuwe producten en aanbiedingen. Pepsi en Samsung zijn als sponsor aangesloten.

Toegangskaarten 

Toegangskaarten zijn tot en met 7 maart met €2,50 korting te koop op www.funsportsxperience.nl. Het is ook mogelijk om aan de deur een kaartje te kopen. Voor iedereen van 16 jaar of jonger is de entree onder begeleiding van een volwassene gratis. Een kaartje geeft tevens toegang tot de HISWA Amsterdam Boat Show.

Lees ook:Funsport Xperience – nieuw indoor funsports evenement in RAI Amsterdam
Lees ook:HISWA Amsterdam Boat Show in de RAI
Lees ook:Zaterdag 2 juli: Monster Jam in De Kuip in Rotterdam
Lees ook:Modeselektor met eigen event in Melkweg tijdens ADE
Lees ook:Emmen Modestad van het Noorden met ‘Mode & Beauty Event’

Geen reacties // Reageer

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.

De volgende HTML tags en attributen zijn toegestaan: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>