De 20 van Alphen – zondag 5 maart

Zondag 5 maart vindt de 52e editie plaats van de 20 van Alphen. De hardloopwedstrijd geldt als de openingsklassieker van het wegatletiekseizoen en ‘het leukste hardloopfeest van de regio’, waarvoor Nederlandse topatleten en duizenden liefhebbers naar Alphen komen. Voor de profs is het een ideale trainingsloop voor de voorjaarsmarathons. De voorinschrijving is gesloten. Na-inschrijving: zie website.

Zie ook: NK Cross Amsterdamse Bos

Alle parcoursen lopen door en rond Alphen aan den Rijn en door het Groene Hart. De start en finish zijn bij het gemeentehuis. Enthousiaste toeschouwers, versierde straten en muzikale optredens zorgen voor een gezellige en unieke sfeer. Naast de wedstrijdloop over 20 kilometer zijn er prestatielopen over 20, 10, 5. 2,5 en 1 kilometer. De ‘echte’ 20 van Alphen voor dames en heren begint om 13.30 uur. Programma: zie website. De eerste 20 van Alpen werd georganiseerd in 1953; in 1975 werd het een jaarlijkse wedstrijd. In 1987 kreeg de wedstrijd de status van internationale wegwedstrijd en sinds 1991 maakt het deel uit van de Run Classics. In 2006 verbrak Haile Gebreselassie hier het wereldrecord, maar dat kwam door een onjuiste dopingcontrole niet in de boeken terecht.

Lees ook:Zondag 6 maart: De 20 van Alphen
Lees ook:De 20 van Alphen
Lees ook:Hardlopen: gouden jubileumeditie van de 20 van Alphen
Lees ook:De 20 van Alphen 2012
Lees ook:‘AD 20 van Alphen’ 2009

Geen reacties // Reageer

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.

De volgende HTML tags en attributen zijn toegestaan: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>