Runnersworld NK Cross in Amsterdamse Bos

@Erik Feenstra

Zaterdag 4 en zondag 5 maart komt de vaderlandse top naar het Amsterdamse Bos om deel te nemen aan het Runnersworld NK Cross. Het Nederlands Kampioenschap Cross is weer terug op deze plek sinds 1986. Het parcours van 3,6 kilometer voert over gras, zand, bospaadjes met plassen, modder, boomwortels en de ‘Ajax-heuvel’, legendarisch onder hardlopers omdat Ajax hier traditioneel het nieuwe trainingsseizoen begint.

Zie ook: De 20 van Alphen

Ook de top hockeyers die vlakbij hun wedstrijden afwerken lopen hier vaak. Het parcours staat garant voor een ‘heroïsche strijd’ en past in de oude Engelse traditie van cross country. Bij zowel de mannen als de vrouwen wordt nagenoeg de hele vaderlandse top verwacht, maar ook recreanten kunnen het parcours ervaren tijdens een van de vele side-events. Programma: klik hier.

Lees ook:Spar NK Cross in Nijverdal
Lees ook:Egmond Halve Marathon 2018
Lees ook:Egmond Halve Marathon 2015
Lees ook:Bridge to Bridge 2012 in Arnhem
Lees ook:Egmond Halve Marathon 2013

Geen reacties // Reageer

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.

De volgende HTML tags en attributen zijn toegestaan: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>