Nederland krijgt er een profkoers bij: zeven keer de Vaalserberg op

Nederland krijgt er een prof-wielerkoers bij: de Hammer Series, een driedaagse wielerwedstrijd van 3 tot en met 5 juni, mede door Worldtour-ploegen zelf georganiseerd. Onderdeel daarvan is zeven keer beklimmen van de de Vaalserberg, met 322,5 meter de hoogste ‘berg’ van ons land. Dat werd woensdag in Sittard gepresenteerd.

Eerst was er sprake van dat de Cauberg in Valkenburg onderdeel zou uitmaken, maar het stadje trok zich terug, naar verluid om financiële redenen. Zaterdag 3 juni begint met een sprintkoers, zondag 5 juni eindigt met een ploegenachtervolging van drie rondes van 14,9 kilometer. Er wordt elke dag gefietst in rondes, zodat het publiek de renners meer dan één keer langs ziet komen. De ploegen vaardigen teams af met zeven renners, van wie er iedere dag vijf moeten meedoen aan de wedstrijd.

Lees ook:Ronde van Overijssel 2012
Lees ook:Hellendoorn Open Air – vrijdag 8 en zaterdag 9 juli
Lees ook:Bevrijdingsfeest en fakkeloptocht Eindhoven
Lees ook:NK Boksen niet in Rotterdam, maar Nieuwegein
Lees ook:Derde Ronde van Zeeland Seaports

Geen reacties // Reageer

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.

De volgende HTML tags en attributen zijn toegestaan: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>