Amstel Gold Race schrapt finish op de Cauberg

De Amstel Gold Race, de enige Nederlandse wielerklassieker, schrapt de finale op de Cauberg in de komende editie op zondag 16 april. Het icoon van Valkenburg is wel opgenomen in het parcours voor, maar op 19 kilometer vóór de finish. Volgens koersdirecteur Leo van Vliet wordt de koers zonder slotklim meer een open wedstrijd en daarmee spannender voor het publiek.

‘Er was na afloop steevast discussie dat de koers te lang op slot zat omdat de Cauberg op twee kilometer van de streep te bepalend zou zijn’, aldus van Vliet. Hij hoopt dat er nu meer kanshebbers op de titel zullen zijn en de aanvallers meer kansen krijgen. De rest van het parcours blijft zoals het was. Het parcours is in de loop der jaren vaak veranderd. Van 1966 (de eerste editie ) tot 1990 lag de finish in Meerssen. van 1991 tot 2002 in Maastricht en van 20002 tot 2013 op de Cauberg.  Daarna eindigde de koers 1,8 kilometer na de beklimming van de Cauberg, op de plek waar in 2012 de finish van het WK wielrennen lag.

 

Lees ook:Zondag 16 april: Amstel Gold Race 2017
Lees ook:Amstel Gold Race 2014
Lees ook:Amstel Gold Race 2012
Lees ook:Amstel Gold Race 2015
Lees ook:Amstel Gold Race Toertocht 2013

Geen reacties // Reageer

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.

De volgende HTML tags en attributen zijn toegestaan: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>